Meer dan 400 mensen in beweging voor de MIND Blue Monday Run

Meer dan 400 mensen kwamen vandaag, op zogenaamd de meest sombere dag van het jaar, in beweging tijdens de vijfde MIND Blue Monday Run. Voor hun eigen mentale gezondheid, maar ook om aandacht te besteden en geld op te halen voor mentale gezondheid. En met succes: de score tot nu toe is al bijna 70.000 euro!

De eerste lopers en wandelaars begonnen al ’s ochtends vroeg. Gedurende de hele dag kregen we berichten van deelnemers die hun doel behaald hadden. Veel van hen deden dit met in hun achterhoofd ervaringen van henzelf of vrienden of familieleden met mentale klachten. Zo liep Jacques Amkreutz 60 kilometer hard voor zijn zoon. “Het is ontzettend belangrijk, ook voor jongeren, om over je psychische gezondheid te kunnen praten. Ik wil dat dat bereikbaar wordt voor een ieder!”

Koningin Máxima roept op om te bewegen

Ook Koningin Máxima maakte een wandeling vandaag in het kader van Blue Monday. Via Instagram riep ze anderen ook op om in beweging te komen voor hun mentale gezondheid: “Bewegen is goed voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid.”

Initiatiefnemer Stefan Wendel doet voor de vijfde keer mee

Stefan Wendel nam 5 jaar geleden het initiatief voor de MIND Blue Monday Run, om aandacht te vragen voor depressie. Natuurlijk deed hij ook weer mee dit jaar.