MIND verheugd met lancering Stichting MIND Us

Vandaag is Stichting MIND Us officieel gelanceerd door Koningin Máxima tijdens een werkbezoek in Rotterdam. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. MIND Us is in nauwe samenwerking en met steun van MIND tot stand gekomen. MIND is enorm verheugd en trots dat na intensieve voorbereidingen MIND Us nu officieel is gestart. Koningin Máxima is erevoorzitter van MIND Us.

Mentale gezondheid jongeren op de kaart

MIND koestert al langer de wens om meer te doen aan de preventie van psychische klachten onder jongeren. Directeur Marjan ter Avest: ”We gaan hier samen met MIND Us nu echt het verschil in maken. Er bestaan al heel veel goede initiatieven voor en door jongeren. Vanuit het meerjarige stimuleringsprogramma van MIND Us gaan we dit kracht bijzetten, resultaatgericht vanuit de praktijkvoorbeelden die werken. En met de aandacht van Koningin Máxima komen de goede initiatieven echt in de schijnwerpers te staan. We hopen hiermee dat jongeren op veel meer plekken ruimte krijgen en vinden voor een luisterend oor, waar ze hun verhaal kwijt kunnen, waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze hun talenten kunnen ontdekken.”

The making of MIND Us

Om tot het MIND US programma te komen heeft er een zogenoemde ‘kwartiermakersfase’ plaatsgevonden. In een periode van zes maanden zijn er diverse activiteiten uitgevoerd met steun (financieel en inhoudelijk) van MIND. Zo hebben er diverse werkbezoeken plaatsgevonden, was er een design-day waarop jongeren konden meedenken over de doelstellingen van MIND Us en heeft er een interactieve sessie plaatsgevonden over de ‘twee gezichten van social media’. Hierbij is gekeken naar wat er al loopt, wat er nog nodig is en waar de kansen liggen om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen. Het streven hierbij is continue geweest om vooral te versterken wat er al is en aan te sluiten bij de behoefte van jongeren zelf.
 
Directeur Marjan ter Avest over de oprichting van MIND Us: “Het is ontzettend belangrijk dat alle krachten worden gebundeld om psychische klachten onder jongeren te voorkomen. Ik hoop dat iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt, mee gaat doen. En dat hiermee een enorme verbetering komt in de veerkracht van jongeren en in het aanbod van laagdrempelige hulp voor als zij dat nodig hebben.”

Lees verder over MIND Us op de nieuwe website.

Gepubliceerd op: maandag april 25, 2022